Egen god svart vinbärssaft

Svart vinbärssaft är så gott och att få göra egen saft är ännu godare😋 Den här sommaren har vi fått mycket svarta vinbär så vi kunde göra egen saft på dom. Vi fick låna Saftmaja från svärmor och det är ett så enkelt och roligt sätt att göra saft på. Du bara tillför bär, socker och vatten och sen sköter den sig själv i princip. (Läs fört instruktioner för din saftmaja innan du startar). Att väga bären gör det enklare att mäta rätt socker mängd. Väg enkelt på en köksvåg. Måtten nedanför gav 2 1/2 flaskor saft. Så testa denna och njut av ett glas svalkande svart vinbärssaft😋

Ingredienser;

750 gram socker

2 1/2 kilo svarta vinbär

Tillagning,

1. Börja med att sätta ugnen på 100 grader. Genom att lägga in dina flaskor i ugnen i 10 min så steriliseras flaskorna och din saft håller längre. Stäng av ugnen och låt flaskorna svalna i ugnen under tiden du gör saften.

2. Rensa bort bort löv och dåliga bär.

3. Lägg bären i översta kastrullen på Saftmaja tillsammans med socker.

4. Häll i vatten, ca 1-2 liter (beroende på vilken Saftmaja du har) i den understa kastrullen och sätt den på varma plattan.

5. När du hör att vattnet börjar koka ställer du in timer på 45 minuter.

6. Efter 45 min koktid, lyft försiktigt upp locket från den översta kastrullen och pressa lite på bären.

7. Tappa sen försiktigt saften i flaskorna och slut dom väl. Förvara svalt eller i kylskåpet.

Detta inlägg publicerades i Annat.

Lämna en kommentar