Hoppas ni har det fint i vinterkylan☺️❄️
Jag vill lägga upp detta recept på denna goda svampomeletten jag lagade för ett tag sedan. När det var svampsäsong…var jag i skogen och plockade en hel del trattkantareller. Det är så gott att bara knapersteka dom i smör eller göra en god sås med dom. Eller varför inte laga en god proteinrik omelett😋
Ingredienser, 2-3 portioner
2 stora nävar av svamp. Jag har använt höstkantareller här.
3 ägg+ 2 separat äggvitor
En
stor klick smör
1 dl riven parmesanost
Några drag av svartpeppar och salt efter smak
Tillagningen,
1. Börja med att lägga en klick smör i en varm stekpanna
2. Lägg ner svampen och stek dom
3. Kläck äggen i en skål tillsammans med parmesanost, salt och svartpeppar. Blanda snabbt ihop med en gaffel och häll blandningen över svampen. Lägg på ett lock och låt det stelna på m
edelvärme. När du ser att blandningen har stelnat, rulla upp försiktigt omeletten.
Sen är det bara att lägga upp och äta som det är eller med en fräsch sallad.