Svampomelett-höstkantareller

Hoppas ni har det fint i vinterkylan☺️❄️

Jag vill lägga upp detta recept på denna goda svampomeletten jag lagade för ett tag sedan. När det var svampsäsong…var jag i skogen och plockade en hel del trattkantareller. Det är så gott att bara knapersteka dom i smör eller göra en god sås med dom. Eller varför inte laga en god proteinrik omelett😋

Ingredienser, 2-3 portioner

2 stora nävar av svamp. Jag har använt höstkantareller här.

3 ägg+ 2 separat äggvitor

En

stor klick smör

1 dl riven parmesanost

Några drag av svartpeppar och salt efter smak

Tillagningen,

1. Börja med att lägga en klick smör i en varm stekpanna

2. Lägg ner svampen och stek dom

3. Kläck äggen i en skål tillsammans med parmesanost, salt och svartpeppar. Blanda snabbt ihop med en gaffel och häll blandningen över svampen. Lägg på ett lock och låt det stelna på m

edelvärme. När du ser att blandningen har stelnat, rulla upp försiktigt omeletten.

Sen är det bara att lägga upp och äta som det är eller med en fräsch sallad.

Lämna en kommentar